Studia Podyplomowe Pedagogiczne o specjalizacji

TURYSTYKA, HOTELARSTWO, GASTRONOMIA - PRZYGOTOWANIE DO NAUCZANIA  KOLEJNEGO PRZEDMIOTU

banner vademecum strona wsnoz 2019
Studia mają charakter kwalifikacyjny

Rozpocznij Studia Podyplomowe Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia - Przygotowanie do Nauczania  Kolejnego Przedmiotu już dziś
 
 
Zarezerwuj sobie miejsce
 727 440 040 lub online

a dokumenty donieś później
 
Nawet do 80% DOFINANSOWANIA z Urzędu Pracy lub PFRON
Całkowity koszt studiów 3 800 zł
Rezerwacja miejsc i promocja czesnego 3 400 zł do 17 09 2019
Czas trwania 3 semestry
Zakończenie rekrutacji 01 10 2019  (Dołącz jeszcze do tej grupy)
Planowany zjazd i inauguracja 19.10
.2019
 
 
Aplikuj teraz
 727 440 040 lub online
a dokumenty donieś później
Bonus Specjalny
ważny do 17 09 2019

Zapisując się na Studia Podyplomowe 
Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia - Przygotowanie do Nauczania Kolejnego Przedmiotu drugi kierunek 20% taniej

lub Dietetyka za 2500 zł 
lub Nauczanie Geografii w Szkołach Podstawowych i Ponadpodstawowych - Przygotowanie do Nauczania Przedmiotu za 2300 zł

Skorzystaj z okazji
 Zadzwoń lub Zapisz się online

Następne terminy rozpoczęcia Studiów Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia - Przygotowanie do Nauczania  Kolejnego Przedmiotu:
Termin: 23.11.2019
Czesne:
3700 zł
Rekrutacja do: 20.11.2019

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia - Przygotowanie do Nauczania Kolejnego Przedmiotu, ul. 27 grudnia 17, Poznań
Rekrutacja i Zapisy:

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia - Przygotowanie do Nauczania Kolejnego Przedmiotu, ul. 27 grudnia 17, Poznań

Czas trwania studiów: 3 semestry 

System zajęć: zaoczny (sobota, niedziela), zjazdy co 2-3 tygodnie

Dołącz jeszcze do grupy!

Terminy najbliższych zjazdów:

18.05.2019-19.05.2019

01.06.2019-02.06.2019

Cel studiów:

Przygotowanie metodyczne i dydaktyczne kadry nauczycielskiej do prowadzenia zajęć z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Ukończenie studiów podyplomowych daje kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (Dz. U. Nr 50 poz. 400 z późn. zm.). 

Treści kształcenia opracowana zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17 stycznia 2012 r. w sprawie standardów kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz. U. 2012 poz. 131). Absolwenci studium otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych z zakresu nauczania przedmiotów turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych.

Adresaci:

Studia przeznaczone są dla osób posiadających przygotowanie pedagogiczne, wykształcenie wyższe (minimum licencjackie) a także dla osób chcących nabyć kwalifikacje do nauczania turystyki, hotelarstwa i gastronomii.

Wykładowcy

Zajęcia prowadzone są przez Wykładowców akademickich, doświadczonych Praktyków, Ekspertów i Specjalistów z zakresu turystyki, hotelarstwa, gastronomii. 

Absolwenci:

Absolwent Studiów Podyplomowych uzyskuje świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, potwierdzające uzyskanie określonych w programie efektów kształcenia i wymaganej liczby punktów ECTS.

Zagadnienia programowe:

  • Obsługa klienta, obsługa konsumenta
  • Podstawy turystyki, hotelarstwa i gastronomii
  • Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
  • Marketing usług turystycznych i hotelarskich
  • Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  • Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyce i gastronomii
  • Podstawy turystyki
  • Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
  • Organizacja imprez i usług turystycznych
  • Geografia turystyczna
  • Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
  • Organizacja produkcji gastronomicznej
  • Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
  • Działalność gospodarcza w gastronomii
  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
  • Prawo w działalności usługowej
  • Praktyka zawodowa
  • Organizacja żywienia

Wymagane dokumenty:

  • dowód tożsamości - do wglądu
  • formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji,
  • dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia), - można dostarczyć w terminie późniejszym
  • potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)

Dodatkowe informacje:

  • Zajęcia odbywają się w salach wyposażonych w sprzęt multimedialny,
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
    Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W:
CENTRUM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH "VADEMECUM"
ul. 27 grudnia 17 (lok. 101)
Centrum Poznania

WYŻSZA SZKOŁA NAUK O ZDROWIU

SANTANDER BANK POLSKA S.A.  80 1090 1072 0000 0001 3570 5269

w tytule przelewu należy podać imię i nazwisko, kierunek i miasto kształcenia
(np. Jan Kowalski/Zarządzanie oświatą/Poznań)

 Całkowity koszt: 
  3 800 zł  

Promocja do 17 09 2019
 3 400 zł 

Inni wybrali również:

Zarezerwuj sobie miejsce
 727 440 040 lub online
a dokumenty donieś później

Search