Studia Podyplomowe Pedagogiczne o specjalizacji

NAUCZANIE TURYSTYKI, GASTRONOMII I HOTELARSTWA
PRZYGOTOWANIE DO NAUCZANIA PRZEDMIOTU

banner vademecum strona wsnoz 2019

 Studia polecane przez nauczycieli

Rozpocznij Studia Podyplomowe Optometria już dziś
 
 
Zarezerwuj sobie miejsce
 661 124 500 lub online

a dokumenty donieś później
 
Nawet do 80% DOFINANSOWANIA z Urzędu Pracy lub PFRON
Całkowity koszt studiów 3 200 zł
Rezerwacja miejsc i promocja czesnego 2 800 zł do 20 09 2019
Czas trwania 3 semestry (realizowane w rok kalendarzowy)
Zakończenie rekrutacji 20 09 2019
(Dołącz jeszcze do tej grupy)
Planowany pierwszy zjazd 21.09.2019 r. godz. 11:00
 
Aplikuj teraz
661 124 500 lub online
a dokumenty donieś później
Oferta Specjalna
dla osób bez przygotowania pedagogicznego
Studiuj jednocześnie "Przygotowanie Pedagogiczne - Kwalifikacje Nauczycielskie" i "Nauczanie Turystyki (...)" za 4 400 zł.
Zyskujesz 500 zł i I semestr nauki.
Bonus Specjalny
ważny do 20 09 2019
Przy zapisie Drugi Kierunek  20 % taniej   

lub Kurs Języka Migowego za 600 zł
lub Kurs Integracji Sensorycznej za 550 zł  

Skorzystaj z okazji
661 124 500 lub online
Następne terminy rozpoczęcia Studiów z Nauczania Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii (...):
Termin: 19.10.2019
Czesne: 3 200 
Koniec rekrutacji: 19.10.2019

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii (...),ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Rekrutacja i Zapisy:

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii (...),ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)

Czas trwania studiów: 3 semestry (realizowane w rok kalendarzowy) 

System zajęć: zaoczny (sobota, niedziela), zjazdy co 2-3 tygodnie

Cel studiów:

Przygotowanie metodyczne i dydaktyczne kadry nauczycielskiej do prowadzenia zajęć z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Ukończenie studiów podyplomowych daje kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (Dz. U. Nr 50 poz. 400 z późn. zm.).
Treści kształcenia opracowana zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17 stycznia 2012 r. w sprawie standardów kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz. U. 2012 poz. 131). Absolwenci studium otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych z zakresu nauczania przedmiotów turystycznych, hotelarskich i gastronomiczny.
Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17 stycznia 2012r. w sprawie standardów kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela MODUŁ 4. oraz Rozporządzenie MEN z dnia z dnia12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (z późniejszymi zmianami).


Adresaci:

Osoby posiadające dyplom ukończenia studia I lub II stopnia (licencjackich lub magisterskich) chcące podnieść swoje kwalifikacje. Adresatami są osoby, które ukończyły kierunki medyczne, biologiczne, fizyczne, inżynierskie, optyczne, psychologię. Osoby powinny posiadać predyspozycje psychofizyczne do pracy z ludźmi w różnym wieku i z różnymi defektami wzrokowymi oraz wiedzę i umiejętności do propagowania zachowań prozdrowotnych w profilaktyce narządu wzroku.

Wykładowcy:
Studia przeznaczone są dla osób posiadających przygotowanie pedagogiczne, wykształcenie wyższe (minimum licencjackie) a także dla osób chcących nabyć kwalifikacje do nauczania turystyki, hotelarstwa i gastronomii.

Przedmioty:
  • Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  • Obsługa klienta, obsługa konsumenta
  • Podstawy turystyki, hotelarstwa i gastronomii
  • Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
  • Marketing usług turystycznych i hotelarskich
  • Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyce i gastronomii
  • Podstawy turystyki
  • Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
  • Organizacja imprez i usług turystycznych
  • Geografia turystyczna
  • Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
  • Organizacja produkcji gastronomicznej
  • Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
  • Działalność gospodarcza w gastronomii
  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
  • Prawo w działalności usługowej
  • Organizacja żywienia
  • Praktyka zawodowa - 60h
Wymagane dokumenty: 
  • dowód tożsamości - do wglądu
  • formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji,
  • dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia), - można dostarczyć w terminie późniejszym
  • potwierdzenie posiadania przygotowania pedagogicznego
  • potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)
Dodatkowe informacje:
  • Zajęcia odbywają się w salach wyposażonych w sprzęt multimedialny,
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
    Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W:
CENTRUM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH "VADEMECUM"
ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Centrum Łodzi

WYŻSZA SZKOŁA NAUK O ZDROWIU

SANTANDER BANK POLSKA S.A.  61 1090 1072 0000 0001 3570 5223
w tytule przelewu należy podać imię i nazwisko, kierunek i miasto kształcenia
(np. Jan Kowalski/Nauczanie Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii/Łódź)

Search