Studia Podyplomowe Zdrowie i Uroda o specjalizacji

DIETETYKA
Studia polecane przez specjalistów

Rozpocznij Studia Podyplomowe Dietetyka już dziś
 
 
Zarezerwuj sobie miejsce
 661 124 500 lub online

a dokumenty donieś później
 
Nawet do 80% DOFINANSOWANIA z Urzędu Pracy lub PFRON
Całkowity koszt studiów 3 400 zł
Rezerwacja miejsc i promocja czesnego 2 800 zł do 13 12 2019
Czas trwania 2 semestry
Zakończenie rekrutacji 27 12 2019 
(Dołącz jeszcze do tej grupy)
Planowany pierwszy zjazd 21.09.2019 r. godz. 11:00
 
Aplikuj teraz
661 124 500 lub online
a dokumenty donieś później
Bonus Specjalny
ważny do 13 12 2019
Przy zapisie Drugi Kierunek  20 % taniej   

lub Kurs Języka Migowego za 600 zł
lub Kurs Sekretarki Medycznej za 480 zł  

Skorzystaj z okazji
661 124 500 lub online
Następne terminy rozpoczęcia Studiów z Dietetyki:
Termin: 19.10.2019
Czesne: 3 400 
Koniec rekrutacji: 19.10.2019

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Dietetyka,ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Rekrutacja i Zapisy:

Zajęcia Praktyczne

Na kierunku Dietetyka,ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)

Czas trwania studiów: 2 semestry 

System zajęć: zaoczny (sobota, niedziela), zjazdy co 2-3 tygodnie

Cel studiów:

Celem studiów jest przekazanie zaawansowanej wiedzy i umiejętności z zakresu samodzielnego poradnictwa żywieniowego, pracy w charakterze nauczyciela w zakresie żywienia człowieka i dietetyki, planowaniu i prowadzeniu programów ochrony i promocji zdrowia w zakresie żywienia ludzi zdrowych i chorych.

Adresaci:

Osoby posiadające wykształcenie wyższe chcące poszerzyć swoje kwalifikację i wiedzę i umiejętności z zakresu dietetyki oraz zarządzania jakością żywienia.

Absolwenci:

Absolwent Studiów Podyplomowych uzyskuje świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, potwierdzające uzyskanie określonych w programie efektów kształcenia i wymaganej liczby punktów ECTS.

Wykładowcy:

Zajęcia prowadzone są przez Wykładowców akademickich, doświadczonych Praktyków, Ekspertów i Specjalistów z zakresu Dietetyki oraz Zarządzania Jakością Żywienia.

Przedmioty:

  • Prawo i ekonomika w ochronie zdrowia
  • Prawo żywnościowe
  • Psychologia i Socjologia w żywieniu człowieka
  • Wstęp do dietetyki
  • Komputerowy system wspomagania w dietetyce
  • Anatomia i fizjologia człowieka
  • Żywienie człowieka
  • Fizjologia żywienia człowieka
  • Poradnictwo dietetyczne i edukacja prozdrowotna
  • Systemy bezpieczeństwa żywności (GHP, GMP, HACCP, BRC, IFS, ISO 22000:2005)
  • Zarządzanie jakością wg ISO 9001-2008
  • Żywność funkcjonalna i specjalnego przeznaczenia
  • Technologia produkcji potraw
  • Logistyka i przechowywanie w obrocie żywnością
  • Zarządzanie higieną żywności i toksykologia
  • Żywienie indywidualne i zbiorowe. Klasyfikacja i charakterystyka diet
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie kliniczne w wybranych przewlekłych chorobach metabolicznych
  • Dietoterapia
  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
  • Systemy zarządzania jakością i ich dokumentacja
  • Praktyki - 30h

Wymagane dokumenty: 

  • dowód tożsamości - do wglądu
  • formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji,
  • dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia), - można dostarczyć w terminie późniejszym
  • potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)

Dodatkowe informacje:

  • Zajęcia odbywają się w salach wyposażonych w sprzęt multimedialny,
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
    Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W:
CENTRUM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH "VADEMECUM"
ul. Jaracza 74 budynek E pok. 0.3.(parter)
Centrum Łodzi

WYŻSZA SZKOŁA NAUK O ZDROWIU

SANTANDER BANK POLSKA S.A.  61 1090 1072 0000 0001 3570 5223
w tytule przelewu należy podać imię i nazwisko, kierunek i miasto kształcenia
(np. Jan Kowalski/Dietetyka/Łódź)

Search